Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

r53Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще оглави празничното богослужение на 1 октомври в академичния параклис на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. С това владиката ще положи началото на новата академична учебна година. Богослужението ще започне в 8 ч., а заради епидемичната обстановка достъп до него ще имат само преподавателите, студентите и служителите на факултета.

Същият пропускателен режим ще важи и за академичното тържество, което ще се проведе от 11 ч. в аулата на факултета. То ще е посветено на св. Йоан Кукузел и ще постави началото на чествания на годишнина, свързана с видния средновековен композитор и изпълнител на църковна музика. Доц. д-р дякон Иван Иванов ще изнесе академичен доклад на тема „Св. Йоан Кукузел – живот, творчество, епоха (богословски, литургични, музикални и духовно-аскетични аспекти)“. Ще бъдат изпълнени песнопения от камерния хор „Св. Йоан Кукузел Ангелогласния“, а след това митр. Йоан ще връчи книжките на новоприетите студенти.

В 13 ч., преди да започнат редовните занятия, първокурсниците ще се срещнат с администрацията и библиотекарите на факултета, за да се запознаят с тях и с реда на работа.

Заради усложнената епидемична обстановка достъпът до сградата на Богословския факултет, както и до другите факултети на Софийския университет, е ограничен само до преподавателите, студентите и служителите в тях. Това е определено със заповед на ректора на СУ и указания от РЗИ-София. В първия учебен ден студентите ще бъдат запознати с изискванията за ограничаване на заразяването с коронавирус. Учебните занятия във факултета започват присъствено.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6dppy 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]