Мобилно меню

4.5411764705882 1 1 1 1 1 Rating 4.54 (85 Votes)

2020 09 09 1131От няколко месеца в българското интернет пространство има нов православен портал – Християнство.бг.

Създателите му го описват като независим портал с рубрики за богословието, проповедта и мисията на Църквата, който представя публицистични теми от християнската съвременност и култура и църковната памет на поколенията. Включва авторски и преводни материали на съвременни православни богослови, теми по християнска етика и еклезиология на Църквата, катехизис, агиография, преводи за светци на Църквата преди 1054 г., малко познати у нас.

Инициаторът на начинанието – богословът Ренета Трифонова – посочва, че сред акцентите на сайта са темите за Евхаристията, за паметта на поколенията, за мъчениците и изповедниците, загинали при атеистичния режим. „Днес липсата на памет е основен недостатък на няколко поколения българи и затова тя е много важна в съвременността ни – без памет за миналото хората нямат бъдеще“, разказва презвитера Ренета Трифонова в интервю за Двери – тук.

Създателката на сайта е събрала около себе си екип от приятели, които допринасят със своя труд в този проект: Николай Джорев, Генади Михайлов, Вера Давидова, Елисавета Георгиева, Атанас Димитров-АтаДим. „Всеки има интереси в своята област и така принася своя плод към общото дело“, казва г-жа Трифонова.

Сайтът има и форум, който е във фейсбук: място, където читателите коментират темите, обсъждат се проблеми, дава се възможност за свободно общуване и създаване на общност.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/68xwr 

Разпространяване на статията: