Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (52 Votes)

4283438cddfb24cec73c9deefd356741Във връзка с въвеждането на дистанционно обучение за учениците в нашата страна и в почти цяла Европа „Двери“ публикува учебни материали, които могат да се използват от учителите за заниманията по Религия, както и при преподаването на теми по други учебни предмети от началния етап, свързани с християнските празници.

Адаптираните за дистанционно обучение материали са от три пособия, издания на „Двери“, предназначени за ученици от начален етап: Учебно помагало за интегриране на знанието за християнството в часовете по Български език, Роден край и Час на класа в 1. клас; Учебно помагало за интегриране на знанието за християнството в часовете по Български език, Околен свят и Час на класа във 2. клас; Празник в класната стая. Светлината на добродетелите, пособие за 3. и 4. клас. Изданието за 3. и 4. клас запознава учениците с главните християнски празници, като дава и варианти за тяхното честване в училищна среда. От евангелските събития, залегнали в основата на празниците, се извежда по една добродетел, за която учениците научават и би могла да стане част от живота им.

От няколко години тези издания се използват от начални учители в страната и в българските училища в чужбина.

Материалите, които се предоставят тук, включват Помагало за учителя с развити уроци и методически указания, работни листове за учениците, които могат да се разпечатват или изпращат през платформи за учене, и презентации към уроците.

В предоставените учебни пособия има уроци за утрешния празник Благовещение.

Ако желаете да изтеглите и запишете файловете, щракнете с десния бутон на мишката и изберете „save as“:

Учебно помагало за интегриране на знанието за християнството в часовете по Български език, Роден край и Час на класа в 1. клас

  • Помагало за учителя – тук
  • 12 работни листа за ученици – тук
  • Презентации към уроците – тук

Учебно помагало за интегриране на знанието за християнството в часовете по Български език, Околен свят и Час на класа във 2. клас

  • Помагало за учителя – тук
  • 14 работни листа за ученици – тук
  • Презентации към уроците – тук

Празник в класната стая

  • Помагало за учителя – тук
  • Образователни картички – предстои да бъдат публикувани.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6xqpw 

Разпространяване на статията:

 

 

Нов проект

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

Какво представлява проектът?

За кого е предназначено изданието?

Kое прави това издание различно?

Как можете да помогнете:

Карикатура на седмицата