Мобилно меню

4.9770114942529 1 1 1 1 1 Rating 4.98 (87 Votes)

Image 8006697 132 0Днес в интервю за радио „Благоевград“ Неврокопският митрополит Серафим се обърна с думи на утеха и насърчение към духовните чеда в епархията си. Владиката увери, че състрадава на всички в тези дни на изпитания и призова да се запази трезвост на мисълта, спокойствие на духа и хладнокръвие. „Преди всичко доверие към Бога, с по-усърдна вяра и молитва! Нека се молим с вярата, че Бог промисля най-доброто за нас! Той допуска това изпитание, в Негова власт е и да го прекрати! Вярвам, че когато се върнем към нормалното си ежедневие, вече ще сме преосмислили много неща в живота си и ще бъдем много по-отговорни както към себе си, така и към другите! Бог да укрепява всички в тези трудни моменти!“ – каза митрополитът.

В интервюто си владиката подчерта, че в тези дни Църквата се стреми да помогне чрез молитвата и духовната подкрепа на всички, които имат нужда от това. „Миналата неделя беше прочетен евангелският откъс за един парализиран човек, когото Христос изцелява с думите „Прощават ти се греховете!“. Това е ясен сигнал към нас, че болестите, изпитанията, трудностите в живота ни са много тясно свързани с начина, по който живеем. Но тези изпитания не се разглеждат като проява на Божия гняв или някакво наказание с цел изтребление на хората заради греховете им. Бог допуска изпитанията до нас, човеците, за да ни подпомогне в нашето изправяне. Да ни помогне да преосмислим живота си, ценностите си и да намерим оня ясен и верен ориентир, който Той ни поставя като най-сигурно ръководство в нашия живот“ – каза митрополит Серафим и допълни, че случващото се в момента не е случайно съвпадение с времето на Великия пост.

Цялото интервю – тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6xxkf 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]