Мобилно меню

3.0606060606061 1 1 1 1 1 Rating 3.06 (33 Votes)

Kurs u4iteli SDK 2019На 14 декември в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе държавният изпит на първата група по програмата за начални учители от цяла България, проведена под формата на допълнителна квалификация – Религия. Осемнадесетте курсисти взеха успешно държавния си изпит под формата на тест от 30 въпроса от всички области на теологията (богословието). С това те официално получават педагогическа квалификация да преподават предмета Религия.

Курсистите, повечето от които отличници, изразиха благодарността си към администриращите курса (инспектор Ивайло Начев и Венелина Михайлова) и най-вече към преподавателите в Богословския факултет: проф. Александър Омарчевски (ръководител на курса), доц. Павел Павлов, доц. Димо Пенков, доц. Екатерина Дамянова, доц. Иво Янев, доц. Костадин Нушев. А конкретното към декана на факултета доц. Ивайло Найденов се обърнаха с думите: „Вие запалихте светлината на вярата у нас“.

Karti4ki 2Учителите, дошли от цялата страна, подготвиха празнична обстановка в аудиторията, като донесоха специално изработените рождественски картички от техните ученици. Те ги предоставиха на Богословския факултет за празничната поща. Картичките са изцяло дело на учениците, като са използвани разнообразни материали: прежда, сушени плодове, канела, а някои дори са интерактивни.

Вече е сформирана нова група от шестнадесет учители, които през 2020 г. ще се включат в програмата с надеждата тя да се превърне в добра традиция и успешен резултат от съвместната работа на МОН и Богословския факултет на СУ.

Академичната общност на Богословския факултет пожелава успех на поелите по тежкия път на учителя-богослов!

Снимки: Virage-journal.com


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uhfw3 

Разпространяване на статията: