Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

Plakat MediiПрез месец декември във варненския храм „Св. Атанасий“ ще се проведат традиционните „Рождественски четения“. В тях ще вземат участие преподаватели от Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Програма на четенията:

8 декември, неделя, от 11:00 ч.  беседа на тема: „Човешкото единомислие днес – Вавилон или Петдесетница?“; лектор: доц. д-р Ивайло Найденов, декан на БФ на СУ „Св. Климент Охридски“.

13 декември, петък, от 18:00 ч.  беседа на тема: „Къде е Бог?“; лектор: прот. Анатоли Тодоров.

15 декември, неделя, от 11:00 ч. – беседа на тема: „Рождество Христово – празник и иконография“; лектор: гл. ас. д-р Татяна Иванова – БФ на СУ „Св. Климент Охридски“.

22 декември, неделя, от 11:00 ч.  беседа на тема: „Юдейската пустиня в спасителната история от старозаветни и новозаветни времена“; лектор: доц. д-р Екатерина Дамянова, ръководител на катедра "Библеистика" в БФ при СУ „Св. Климент Охридски“.

Всяка неделя през месец декември в притвора на храм „Св. Атанасий“ ще се провежда благотворителен Рождественски базар. В него ще се предлагат картички, различни видове украси, предмети, постни храни, които са дело на различни възрастови групи от енорията. Тази година средствата, които са събрани, ще подпомогнат отново хора в затруднено материално положение. Базарът ще продължи и на 25 декември – Рождество Христово.

На 20 декември, петък, от 18:00 ч. в Концертното студио на Радио „Варна“ ще се проведе Рождественски концерт с участието на детски хор „Ангели“, школата по актьорско майсторство при храм „Св. Атанасий“, както и индивидуални изпълнители от НУИ „Добри Христов“ – Варна, вокална формация „Бънджи Сингърс“ и др.

На 25 декември – Рождество Христово след св. Литургия от 11:00 ч. в църквата ще се състои празнична програма с участието на църковния хор при храма, децата от неделното училище и школите по изкуства.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uhqqk 

Разпространяване на статията: