Мобилно меню

4.7777777777778 1 1 1 1 1 Rating 4.78 (54 Votes)

IMG 1013

На заседание в Богословския факултет на СУ националната комисия на състезанието за ученици от 1 до 12 клас „Бог е любов“ определи лауреатите на тазгодишния ХVII конкурс. Комисията под председателството на декана проф. д-р Александър Омарчевски разгледа и оцени творбите, класирани на първите места в регионалния кръг на конкурса. Ученици от цялата страна твориха на тема „Бог е любов“ в три категории: стихотворение, разказ и есе, рисунка, приложно изкуство. Освен наградите в съответните категории по възрастови групи комисията дава голяма и две специални награди.

До края на месец май ще бъдат публикувани имената на отличените ученици. Награждаването ще се проведе в началото на месец юни.

Националният конкурс „Бог е любов“ се организира от Министерството на образованието и в него взимат участие ученици от държавните, общинските и частните училища без значение от веровата им принадлежност. Церемонията по награждаването на националния кръг се организира в сътрудничество с митрополиите на БПЦ или ставропигиалните манастири. Миналата година домакин на тържеството беше игуменът на Троянския манастир Велички еп. Сионий, а Ловчанският митр. Гавриил взе участие в церемонията по награждаването (тук).

IMG 1021IMG 1021


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uxu9k 

Разпространяване на статията: