Мобилно меню

4.4466666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.45 (150 Votes)

1768f380141b9f3d9b648589afeb433eОт днес Регионалното управление на образованието в Русе има нов началник. Това е богословът Росица Георгиева, която спечели поста след конкурс. Г-жа Георгиева заемаше длъжността след отстраняването на предишния началник през есента на миналата година. През март 2018 г. тя се яви на конкурс в Министерството на образованието и го спечели. За първи път богослов заема подобна висока позиция.

Росица Георгиева е завършила предучилищна и начална училищна педагогика във ФНПП на СУ и теология в Богословския факултет на СУ. Дълги години тя е учителка по религия в Русе, а до март миналата година тя беше единственият експерт по Религия, останал в системата на образованието.

„Само с богословско образование нямаше да мога да заема поста началник на РУО, – коментира за Двери г-жа Георгиева – но именно богословието и дългогодишната ми работа като учител по Религия ме научиха да се боря, да постигам важните неща в живота и да отстоявам позициите си“.

След закриването на щата експерт по Религия миналата година, Росица Георгиева продължи да оказва подкрепа на учителите по предмета, които в Русе имат най-много групи в сравнение с цялата страна. Г-жа Георгиева е активен участник в дейностите по създаване на нови програми по Религия, консултира Св. Синод по въпросите на образованието и планира и в бъдеще да продължи да работи за религиозното образование на българските деца.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ux9hx 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.