Мобилно меню

3.8 1 1 1 1 1 Rating 3.80 (10 Votes)
Центърът за проучване на нови религиозни движения (ЦПНРД) проведе на 9 юни в аулата на Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (София, пл. "Св. Неделя" № 19) международна конфереция на тема "Механизми за превенция на деструктивни прояви на вероизповеданията и религиозните общности". В нея взеха участие специалисти по темата от страната и чужбина. Бяха изнесени общо осем доклада.

 

Наред с докладите голям интерес предизвикаха и дискусиите по предложените теми. Накрая беше гласуван заключителен документ на конференцията, който има формата на обръщение към различни институции в страната и изразява обществената загриженост за духовното здраве на народа.

На предиобедното заседание на конференцията взе участие Русенският митрополит Неофит, който поднесе приветствие към участниците от страна на Негово Светейшество Българския патриарх Максим и Св. Синод.

Фр. Грийс от Виена, Австрия, председател на общоевропейската организация F.E.C.R.I.S., която има статут на НПО към Съвета на Европа, сподели своя опит в борбата срещу сектите на различни равнища. Той сподели пред аудиторията, че ЦПНРД неотдавна единодушно е бил приет за кореспондентски член на F.E.C.R.I.S. и ще може занапред да участва пълноценно в работата на тази много важна и дейна организация.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3apfx 

Разпространяване на статията: