Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (17 Votes)

9017fbafaf86289bf1690220a6323708На 7 март от 17:30 ч. в салона на КТ „Подкрепа“, ул. „Ангел Кънчев“ № 2, ще се състои представянето на книгата Фокус Езотерика – окултизъм, сатанизъм, издадена от Центъра за проучване на нови религиозни учения.

Тя е превод от немски на съответните изследвания на специалистите в областта на сектознанието Хартмут Цинзер и Инголф Кристиансен. Предговорът към българското издание е на богослова д-р Милка Баръмова, специалист по проучване на сектантската дейност, защитила докторат в университета на Фрибург, Швейцария. Преводът е на Веска Николова, а редакцията – на проф. Иван Желев Димитров, основател и председател на Управителния съвет на Центъра.

Оскъдният брой от съвременни специализирани издания на български език, свързани с научното изследване на окултизма и сатанизма, наложи да се пристъпи към превеждането и отпечатването на настоящата книга. Нейната главна цел е превантивна, но също така тя би могла да бъде своеобразен наръчник за всички, които желаят отблизо и в детайли да се запознаят с истинското лице на бързо разпространяващите се окултни и сатанистки практики.

В нашето съвремие опасностите от окултизма и сатанизма са реални, но малцина осъзнават сериозността на проблема. Обществото ни е провокирано и съответно заинтригувано да стигне възможно по-далечe в своите търсения. Атакувано е отвсякъде с реклами по медиите за услуги, свързани с гледане на ръка и карти, астрология, ясновидство, некромантия, спиритизъм, черна и бяла магия, вещерство, хипноза, сблъсква се и с непознати за него символи и слогани. Филмовите и музикалните компании бълват продукции на подобни тематики, а издателствата масово публикуват окултна и сатанистки ориентирана литература.

Най-застрашено от зловредното влияние на окултизма и сатанизма е, разбира се, подрастващото поколение, което в повечето случаи бива въвличано поради незнание и става тяхна неволна жертва. Илюзорният външен вид на нещата, непознатото, „мистичното“ заблуждава младежите и те не могат да си дадат сметка за реалната заплаха, която окултизмът и сатанизмът представляват както за физическото, така и за духовното им здраве, изтъкват от българския Център за проучване на нови религиозни движения.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uayaq 

Разпространяване на статията: