Мобилно меню

4.9444444444444 1 1 1 1 1 Rating 4.94 (72 Votes)

MISIA korica new LastНа 22 януари 2018 г. от 18 ч. в аулата на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъде представена книгата Мисията на Църквата. По стъпките на Христос на митрополита на Тирана и архиепископ на Албания д-р Анастасий (Янулатос). Изданието излиза с благословението на архиеп. Анастасий и представя опита от мисионерската дейност и научните изследвания на предстоятеля на Православната църква в Албания.

Архиеп. Анастасий е известен не само със своите богословски си съчинения, но и с изключителното си мисионерско служение, както и с огромната си роля за възстановяване на поместната автокефална Православна църква в Албания, почти напълно унищожена от комунистическата власт в страната.

На представянето на книгата Мисията на Църквата. По стъпките на Христос ще бъде дискутиран и въпросът за мисията на Българската православна църква в пределите на страната и зад граница. В дискусията ще се включат архиереи, свещеници, богослови.

Представянето се организира от Центъра за образователни инициативи „Двери“.

Програма на събитието:

1. Откриване на форума: приветствие от деканското ръководство на Богословския факултет; православни песнопения на български език в изпълнение на църковния певец Никола Антонов.
2. Представяне на личността и делото на Албанския архиеп. Анастасий от проф. д-р Иван Желев, редактор на книгата.

3. Представяне на книгата от преводача – д-р Златина Каравълчева.
4. Съвременно състояние и перспективи пред мисията на Българската православна църква в 21 век. Дискусия.
5. Закриване.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ua4ac 

Разпространяване на статията: