Мобилно меню

4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (4 Votes)
На 29 юни – деня на св. славни и всехвални апостоли Петър и Павел, от няколко години насам мнозина столичани се стичат в едноименния манастир в с. Долни Лозен, Софийско. Тази година празничните богослужения в осветения миналата година на този ден манастирски храм бяха оглавени от Знеполския еп. Николай, викарий на Софийския митрополит.
В навечерието на празника беше отслужена вечерня с петохлебие. На самия празник при стечение на много духовници, монашестващи и миряни от епархията беше отслужена св. божествена Литургия, а по-късно и водосвет за здраве в двора на манастира.

В съслужението взеха участие Тивериополският еп. Тихон, викарий на Западно и Средно-Европейска епархия, протосингелът архим. Йоан и много свещенослужители от Софийска епархия.

Преосвещеният еп. Николай извърши и ръкоположение в йеромонашески чин на йеродякон Никодим от Дивотинския манастир.

Бел. ред.: Както вече ДвериБГ съобщи, по непонятни причини обаче в празнуващия столичен храм "Св. Петър и Павел" пак нямаше архиерейска служба на този голям празник. Затова миряни от енорията коментираха, че "като сме в циганската махала, не сме ли и ние християни и не принадлежим ли към Софийска епархия?"

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kuy6 

Разпространяване на статията: