Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

IMG 0029Първият урок в новото неделно училище към столичния храм „Св. Николай Софийски“ беше за празника Въведение Богородично. Учениците чуха разказа за Въвеждането на малката Мария в Йерусалимския храм, а след това започнаха работа по задачите от картичките за празника, издание на Центъра за образователни инициативи „Двери“. Гости на откриването и на първия урок бяха децата от неделното училище от столичния храм „Рождество Христово“ в „Младост-3“, които бяха доведени от своята учителка Велина Андонова. Учениците се почерпиха с банани, мандарини и други постни лакомства. Те заедно откриха кои са семейните добродетели, които правят семейството сплотено и щастливо. Новото неделно училище ще се ръководи от Десислава Тодорова, завършила скоро Богословския факултет на СУ.

DSC08941Към занятието на децата се присъединиха протосингелът на Софийска митрополия архимандрит Василий и ст. ик. Ангел Ангелов, духовен надзорник на епархията, които оглавиха водосвета за началото на неделното училище в храм „Св. Николай Софийски“.

В първия урок на школото взеха участие авторите на картичката за Въведение Богородично Полина Спирова и Златина Каравълчева. Те подариха на организаторите на новото училище сборника Иконите разказват и другите учебни пособия на „Двери“, които да подпомогнат работата на учителката.

На урока присъстваха и част от родителите, които изразиха радостта си, че вече има място в квартала, където малчуганите да бъдат ограмотявани за вярата и църковния живот.

Неделното училище в храм „Св. Николай Софийски“ стартира с благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит и с финансовата подкрепа на фондация „Комунитас“.

Снимки: Двери

Велина Андонова разказва за празника Въведение Богородично:

IMG 0010

Архим. Василий се присъедини към децата от новото неделно училище:

IMG 0010

Десислава Тодорова помага на по-малките деца в сглобяването на картичката:

IMG 0010

Десислава Тодорова, учителка в новото училище, с някои от децата:

IMG 0010

Част от сглобените картички. Децата ги отнесоха у дома си, за да разкажат за Деня на християнското семейство:

IMG 0010

Малките ученици изкачиха заедно стълбите на храма към новото неделно училище:

IMG 0010


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uaa8u 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.