Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

POSTER 1 1На 30 октомври от 18:30 ч. в залата на Духовно-просветен център „Св. архангел Михаил“ на ул. „27 юли“, № 9 във Варна започва третото издание на проекта „Съпричастност. Въпроси и отговори. Пастирска грижа“. Водещо заглавие на тази година ще бъде „Мисленето – себеизграждане или саморазрушаване“.

Целта на проекта е да се създаде работещ механизъм за духовна и психологическа подкрепа на хора от енорията и извън нея, основана на православното светоотеческо предание и православната психология.

Първото издание на „Съпричастност“ се провеждаше във формат на лекции, второто – във вид на тренинг-срещи. През новия сезон ще бъдат представени и двата формата.

Веднъж месечно през годината ще се провеждат публични срещи-лекции, на които свещеник с двамата психолози ще представят своята гледна точка по темата и насоки за групова работа.

Финансирането на лекциите е по проект на Църковното настоятелство при храма и достъпът до тях ще бъде безплатен.

След всяка публична лекция през месеца ще има 2 групови тренинга, на които екипът психолози, базирайки се на православното учение и православните психологически практики, ще помогне на участниците да се справят с определени проблеми. В програмата са включени упражнения и ролеви игри. Тренинги ще се провеждат след предварително записване на хора, които имат ясни нужди и цели. Те не се финансират от проекта и имат такса за участие.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uak9f 

Разпространяване на статията: