Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
Zograf.jpgСтотици служители на ТЕЦ “Марица-Изток”-2 се събраха край язовир Овчарица, за да отпразнуват заедно Деня на енергетика. Сред гостите на празника бяха областният управител Мария Нейкова и Негово Високопреосвещенство митрополит Галактион. Най-голямата изненада се оказа посещението на йеромонах Гавриил - епитроп (иконом) на българския манастир “Св. Георги Зограф” в Атон.


Енергетиците вложиха много труд и средства в модернизирането на сградата и електрозахранването на манастира. Отец Гавриил пристигна от Света гора, за да изкаже благодарност на православните християни от централата и да връчи кръщелни свидетелства на петима от тях, които са се кръстили преди време в Зограф.

Гостите за първи път видяха и изложбата “Досокване до светлината”. Пътят на поклонниците до Света гора е подреден в 50 любителски снимки.


Изложбата показва фотографии на чудотворните икони в българския манастир, на История славянобългарска, служебника на св. патриарх Евтимий и залива на света Богородица на Атонския полуостров.

Източник: Дарик


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33qff 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.