Мобилно меню

3.1666666666667 1 1 1 1 1 Rating 3.17 (12 Votes)

IMG 6111На 1 юли 2016 г. в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, с благословението на Варненския и Великопраславски митрополит Йоан беше открит първият православен лагер за български деца в едноименния комплекс. СОК "Камчия" е изграден по проект на правителството на Москва и функционира като детски лагер за деца от Руската федерация. 

Поздравления към децата от името на Варненския митрополит Йоан прочете ст. ик. Димитър Стоев, протосингел на Варненска митрополия. Лагерниците бяха лично поздравени от Видинския митр. Дометиан, който гостува в епархията.

Православният лагер се осъществава благодарение на доброто и дългогодишно сътрудничество между СОК „Камчия“ и Варненска и Великопреславска митрополия. По-голямата част от разходите на децата са поети от спонсор, а на останалите - от митрополията. Една част от настанените в прекрасната база деца са от социално слаби семейства и това е единствената възможност за тях да бъдат на летен лагер през ваканционните си дни.

Програмата на лагера е насочена към разкриване и утвърждаване на православните ценности и послания сред участниците чрез разнообразните форми и средства. За това ще допринесе и учителката по СИП Религия Борянка Петрова. Децата ще имат възможност да посетят забележителните храмове и Духовния център „Св. архангел Михаил“ във  Варна, да участват в литургия, да общуват и беседват с духовни лица; да изслушат беседата на иконом Василий Шаган „Азбучната истина“ и на н. а. на Русия Николай Бурляев „За доброто, прекрасното и православните ценности“ и др.

Програмата им включва и посещение на Авиокосмическия център и Планетариума в комплекса, уникалните изложби на икони, на кристали и др. Достатъчно време ще има и за тяхното физическо укрепване и забавления – плажни и спортни игри, екскурзия с лодки по река Камчия, спортни състезания, лагерен огън. В края на смяната лагерниците ще представят пред всички своите таланти и творчески възможности.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/w884d 

Разпространяване на статията:

 

 

Нов проект

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

Какво представлява проектът?

За кого е предназначено изданието?

Kое прави това издание различно?

Как можете да помогнете:

Карикатура на седмицата