Мобилно меню

4.5090909090909 1 1 1 1 1 Rating 4.51 (55 Votes)

serafimДнес на официалния сайт на Българската патриаршия се появи съобщение от неговия ръководител Неврокопския митр. Серафим, в което той се разграничава от публикувани в сайта авторски материали. Както Двери БГ нееднократно писа, в синодния сайт практически се оказва невъзможен контролът върху редакторките, които редовно използват сайта за трибуна на частни мнения и ангажират с тях цялото ръководство на БПЦ. Ето и текста на съобщението:

СЪОБЩЕНИЕ от Неврокопски митрополит Серафим, определен по Решение на Светия Синод на БПЦ-БП за ръководител на официалния сайт на Светия синод на БПЦ-БП

Във връзка с възложеното ни послушание от Св. Синод на БПЦ-БП за осъществяване на ръководство и надзор на дейността на официалния сайт на Българската Патриаршия, държим да информираме, че въпреки нееднократно изразяваното от наша страна несъгласие да се публикуват материали на сайта, които не представляват официална позиция на Св. Синод, не са документи или съобщения на Св. Синод, на митрополиите или ставропигиите, са публикувани авторови материали, с чието съдържание Св. Синод не се е ангажирал.

По повод на това категорично заявяваме, че не поемаме отговорност за публикуваните на 25. 06. 2016 г. на официалния сайт на Българската патриаршия материали „Критска пролет” част І и „Критска пролет” част ІІ.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/w86yk 

Разпространяване на статията: