Мобилно меню

4.7777777777778 1 1 1 1 1 Rating 4.78 (18 Votes)

1Тази година за децата от неделните училища, за учениците изучаващи религия, за малките енориаши в храмовете екипът на „Двери“ в сътрудничество със Западно- и Средноевропейската епархия подготви Рождественски подарък. Изданието с размери А4 съдържа икона на Рождество Христово от Бистришкия манастир, разказ за раждането на Спасителя, задачи за малките читатели и 3D пъзел, който след сглобяването се превръща в украса за коледната елха.

Рождественският подарък вече достигна до децата, които започнаха отбелязването на Рождество Христово в училищата или прицърковните школи. Други ще го получат в следващите дни или на самия празник Рождество Христово.

Десетхилядният тираж, издаден с благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний и финансиран от неговата епархия, вече е почти разпределен между учители и духовници в епархиите на БПЦ в страната и извън нея. Изданието се разпространява безплатно и се предоставя безвъзмездно на учениците от началния етап и малките енориаши. Има възможност изделието да бъде закупено и от тези, които искат да го подарят на свои близки деца или роднини. Рождественският подарък се продава на цена 2 лв. в църковните книжарници в софийските храмове „Св. Неделя“, „Покров Богородичен“ и „Св. Седмочисленици“, както и в „Къща за птици“ на ул. "Проф. Асен Златаров" № 22. Средствата от продажбата ще бъдат използвани за финансиране на образователни проекти на „Двери“.

3Опаковането на Рождественския подарък беше осъществено съвместно с дневен център за хора с интелектуални затруднения на фондация "Светът на Мария". Хората с интелектуални затруднения, посещаващи центъра, ръчно пакетираха изданията, които ще се продават в църковните книжарници. По този начин те имаха възможност да покажат в реална работна среда, че са способни на истински и качествен труд и да добият увереност в собствените сили и удовлетворение от положените усилия.  

Рождественският подарък достига до деца от цялата страна и извън нея, носейки вестта за Христовото Рождество и за благоволението между хората, за което призовават ангелите със своята песен в Коледната нощ.

Някои от варненските ученици вече получиха Рождественския подарък преди началото на коледната ваканция:

12387826 1090647724313979 1376060839 n

Някои деца вече сглобиха 3D пъзела и украсиха с него празничната елха:

 image-13d47840de4bd


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9rw9r 

Разпространяване на статията: