Мобилно меню

4.7333333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.73 (15 Votes)

2С нощна литургия ще посрещне Бачковският манастир празника на Божията майка. Празничните богослужения започват още тази вечер с молебен канон пред чудотворната икона на Божията майка, която се съхранява в обителта. В полунощ ще започне утренята и Опелото на св. Богородица с литийно шествие с празничната икона. От братството са решили да отслужат и молебен за прекратяване на бедствията, сполетели българския народ, и особено за преустановяване на необявената "война по пътищата", която взима все повече жертви.

Празничната литургия ще започне в 4 ч. сутринта, а при изгрев слънце в двора на манастира ще бъде отслужен водосвет.

И тази година оригиналната чудотворна икона на св. Богородица няма да бъде изнесена за литията, тъй като не са завършили реставрационните дейности. За поредна година за литията ще бъде използвана иконата-копие на манастирската светиня.

От манастира съобщават, че портите на обителта ще бъдат отворени до края на празничния ден, докато има посетители. На поклонниците ще бъде раздавана и минерална вода, осигурена от спонсори. Технологична новост е предаването на цялото богослужение на видеостена в двора на манастира.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9hhkq 

Разпространяване на статията: