Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (9 Votes)

SAM 3498Неврокопският митрополит Серафим лично присъства на закриването на лятната школа по иконопис за деца, съвместна инициатива на Младежкия дом в Благоевград и Православен информационен център при Неврокопската митрополия.

В рамките на школата участниците се запознаха с принципите на иконографията и рисуваха икони на св. Йоан Рилски Чудотворец, които ще бъдат подредени в изложба в деня на откриването на новата учебна година на Православния център на 1 септември.

Инициативата беше изключително интересна и ползотворна за малките художници, които очакват следващите издания на иконописната школа. Тогава децата ще преминат към рисуване върху дъски и ще напреднат още повече в зографското изкуство. При закриването на школата митрополит Серафим поздрави учениците, като им пожела здраве и напредък в усвояването на изкуството на иконопистта.

На 20 август всички малки художници ще посетят Рилския манастир като част от обучението им в школата. 

От години в Благоевград е установено ползотворно сътрудничество между Православния информационен център, Младежкия дом в града и общообразователните училища. Една от най-успешните програми е "Православна култура", която помага на учениците в града да се запознаят с християнството като основа на българската култура и традиции. По този начин все повече ученици се приобщават към православните ценности и обогатяват знанията си и личната си култура.

SAM 3471SAM 3483

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9h4q4 

Разпространяване на статията: