Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

darilubov-pngСдружение „Дари Любов” набира средства за подпомагане на дейността на първия пункт в България за събиране и разпределение на дрехи втора употреба за деца и възрастни в нужда. Проектът е продължение на инициативата „Ти имаш, а някой не…”, свързана с набиране на дрехи и играчки за деца в неравностойно положение. Кампанията се проведе през май 2013 г. Едно от местата, където тогава се събираха дрехи, беше столичния храм „Възнесение Господне” (тук). Там за по-малко от седмица жители от всички краища на София дариха огромно количество дрехи, които бяха раздадени на нуждаещи се деца по случай 1 юни – деня на детето. Енориашите от храма приеха изключително радушно възможността да подкрепят инициативата и също се включиха много активно в набирането на даренията. 

Сега целта е да се създаде пункт за набиране на дрехи – нови и втора употреба за деца и възрастни. Събраните дарения ще се разпределят между социално слаби семейства, домове и центрове първоначално в Югозападна България, а на по-късен етап и в цялата страна. Пунктът ще се открие в гр. Петрич.

Членовете на сдружението са започнали работа по проекта за създаване на пункта едва през декември миналата година. След като популяризират идеята, Община Петрич, която вече беше партньор в миналогодишната кампания „Ти имаш, а някой не…”, решава отново да ги подкрепи и им предоставя помещение за пункта, а също осигурява и голяма част от довършителните работи. Благодарение на бързото развитие на проекта, се очаква пунктът да започне да работи съвсем скоро – в средата на месец февруари. В него ще работят самите членове на сдружението – младежи от града, както и доброволци.

До момента всички инициативи на сдружението са финансирани с лични средства на неговите членове и с дарения. За да осигурят бъдещото финансиране за работата на пункта, от сдружение „Дари любов” разработват проекти, с които да кандидатстват по програми на Европейския съюз. В момента, за да заработи пункта, са необходими средства, които да покриват първоначалните административни и транспортни разходи.

Всеки който желае да помогне, може да направи дарение на следната банкова сметка:
IBAN BG69STSA93000021187722
BIC STSABGSF

„Дари любов” организира образователни, творчески, спортни и други занимания за деца от институции, социално слаби деца и възрастни и хора с увреждания, както и съвместни екскурзии за възпитаници на социални домове и техни връстници от училища в гр. Петрич. Екипът на сдружението, който се състои предимно от млади и инициативни хора, работи за интеграцията на децата от институциите и за подпомагането на нуждаещите се хора в региона на Югозападна България.

Повече информация за сдружение „Дари Любов” можете да намерите на www. give-love.eu, както и да се свържете с неговия екип на E-mail: info@give-love.eu, тел. +359 895 334 054 или във фейсбук на страницата на сдружението.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9ddcq 

Разпространяване на статията: