Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

22047В този брой ще видите:

  •  Какви зловещи тайни крие гората край великотърновското село Козаревец – разказите на очевидци, които преди четвърт век се опитват да разкрият истината за масови жестокости и разстрели от края на септември 1944 г.   
  • Как сектите разрушават човешката личност? Какво представляват псевдорелигиозните групи? Какъв е механизмът на деструктивните тоталитарни секти? Какво представлява патологията на религиозното преживяване? Как да разпознаем една секта, маскирана като благотворителна организация или курс за здравословен начин на живот? Как практически може да се осъществи сътрудничеството между Църквата, държавата и обществените организации в борбата с влиянието на сектите? Отговорите на тези и други въпроси търсим с православните лекари д-р Камен Данов и д-р Владимир Бостанджиев (психиатър) - участници в проведената наскоро в Санкт Петербург Международна конференция за борба със сектите.  
  • Всички религии проповядват любов и светлина – анонс за първия по рода си Празник на религиите, който ще се проведе в София на 28 септември, неделя, от 13 ч. Негови инициатори са Националният съвет на религиозните общности и Столичната община.  

Вашите въпроси по темите на предаването можете да зададете предварително чрез страницата ни във фейсбук „Вяра и общество", на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни директно в ефир Ви очакваме на телефони  02 9 444 999 и 02 814 2551.

     Гледайте ни, очакваме Ви!


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/98p3f 

Разпространяване на статията: