Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

2014-03-13 1206Сайтът Милостив, специализиран в областта на благотворителността и социалната дейност, организира конкурс, посветен на дяконията и милостинята. Конкурсът е в две категории: 1) за учениците от Духовните семинарии и 2) за семинаристи от паралелния курс на Софийската семинария и студентите-богослови. В края на месец март изтича крайният срок за изпращане на конкурсните творби. Предвидени са парични награди за първите три отличени есета във всяка категория. Обемът на творбата не трябва да надхвърля 6 страници.

Тема на есето за семинаристите от редовния курс е: Дяконията като начин на служение в Православната църква. Целта на конкурса е да стимулира участниците да разсъдят за мястото на църковната социална дейност в съвременния свят и да предложат своите виждания за грижата за ближния. Семинаристите се приканват да представят своите идеи за това, как те лично биха могли да помогнат и (или) как, като свещенослужители, биха призовали хората да се грижат за нуждаещите се.

Темата на есето за богословите е: Милостинята като висока добродетел в християнството. Студентите се приканват да потърсят в своите есета отговорите на такива въпроси, като: Какво означава да бъдем милосърдни и да правим милостиня като християни? Защо това е важно за нас? Колко и по какъв начин можем да помагаме? Можем ли да го правим, ако не сме богати? За кого да се грижим и какъв тип дейности и начинания да подкрепим? Как виждате мисията на Църквата като милосърдна и добродетелна дейност?

В конкурса могат да участват всички студенти по богословие от четирите православни богословски школи в България независимо, в кой курс са, дали са бакалавърска или магистърска степен и дали са редовно или задочно обучение.

Електронна поща за изпращане на есетата: milostiv.org@gmail.com

Обявяването на резултатите и награждаването на победителите ще се състои през месец май в актовата зала на Софийска духовна семинария.

Пълна информация за условията, на които есетата трябва да отговарят, както и допълнителна информация, можете да видите тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9xxpf 

Разпространяване на статията: