Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (8 Votes)

IMG 2516От днес започва продажбата на коледни картички, изработени в благотворителната инициатива „Коледна звезда”. Художниците са деца без семейства, отглеждани в институции, лица с умствени затруднения, социално слаби ученици, както и ученици от столични и пловдивски училища, които са съпричастни и рисуват в полза на своите нуждаещи се връстници.

Със събраните средства се подпомага организирането на летен лагер или екскурзия за децата-художници. За някои от тях тази екскурзия е единствената възможност да напуснат за малко населеното място, в което живеят.

Всяка отделна картичка представлява самостоятелна коледна рисунка, израз на детското въображение и емоция, своеобразно цветно поздравление към човека, който я види. Само тук можете да видите „коледно куче”, „коледен магазин”, „коледнa кола”, „коледно сърце”. Картичките не са безименни – на всяка е написано името на детето-художник и от къде е то. Всичко това прави уникални тези коледни картички, те не се повтарят една с друга! Рисунките са с акварелни бои на медна основа върху висококачествен цветен картон, отговарящ на всички екологични изисквания.

Първите готови поздравителни рождественски картички вече пътуват за САЩ с един от доброволците на Енорийския център към столичния храм „Покров Богородичен”, който се ангажира да популяризира инициативата и зад океана. Миналата година голямо количество картички бяха продадени в Германия благодарение на доброволка към проекта.

Можете и вие да поздравите Вашите близки, познати или бизнес партньори, като закупите една, няколко или много картички от Енорийски център при столичния храм „Покров Богородичен”.

За контакти: тел. 02 / 953 35 23; 0898 508 898; адрес: гр. София, ул. „Г. Д. Зографина” № 2 (зад хотел „Родина”), от църковния магазин в двора на храма, както и от Информационния център на Европейската комисия в Р. България на ул. „Раковски” 124 (до пл. „Славейков”), където те ще бъдат изложени в периода до 20.11.2013 г. до 4.1.2014 г.

Цените на картичките са 2 (два) или 3 (три) лева за един брой.

Приемат се и заявки от фирми, за всяка покупка може да бъде издадена фактура.

Картичките на снимката са рисувани от учениците от ДДЛРГ "Констанца Ляпчева", гр. Долна баня.

Още по темата: Проектът „Коледна звезда” приобщава към благотворителността деца от цялата страна


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9pkhx 

Разпространяване на статията: