Мобилно меню

4.9166666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.92 (12 Votes)

Èçîáðàæåíèå1140На 2 август от 10:30 ч. Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще извърши освещаването на параклиса „Св. Георги Софийски Най-нови“ в двора на Александровска болница в София.

Храмът е изграден с дарителски средства и усилия през 2008 г. и с това се осъществява идея, която датира още от 1913 г. През последните години изцяло с дарения и доброволен труд постепенно беше довършен изграденият вече параклис. През 2012 г. беше направена електрическата инсталация и започна вътрешното обзавеждане, като бяха поставени иконостас и престол. На празника на светеца, 26 май, там се отбелязва неговата памет в присъствието на лекари, медицински сестри и лекувани хора.

За правилното действане на параклиса, който е в територията на енориите на храм „Св. Георги“ на бул. „Св. патриарх Евтимий“, беше създадено и утвърдено от Софийска митрополия църковно настоятелство от четирима лекари с председател свещ. Радослав Вутов. Преди месец беше завършен и първият етап от храмовата зография. Амбицията на църковното настоятелство и на служителите на най-старата университетска болница в България е храмът да се превърне в място, където да има редовни богослужения на повечето големи православни празници.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xr6kh 

Разпространяване на статията: