Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

 22047„Хората живеят, сякаш Бог не им е нужен“ - свещеник Ангел Ангелов тази събота във „Вяра и общество”

В този брой ще видите:

· След трусовете, които ни споходиха, и след тревогата, която предизвикват прогнозите за нови трусове, в предаването ще се опитаме да потърсим успокоение чрез това, на което ни учи вярата. Протосингелът на Софийската митрополия отец Ангел Ангелов - за изпитанията на природата, за суеверията на хората и непостоянството на човешка същност в дългия път към Бога.

· Служението зад решетките, което носи духовно пречистване – за отец свещеник Йордан Карагеоргиев от Стара Загора, един от малцината български свещеници, които са се посветили на грижа за лишените от свобода и за болните.

· За живота в една квартална столична църква, която помни греховете на миналото, но в която днес хората продължават да търсят упование и надежда през погледа на един свещеник, единадесетгодишния Серафим, един църковен хоров певец и съставителя на храмовата книга – храм „Св. Дух“ в Надежда отпразнува 80 години от освещаването си.

· За различните етнически и религиозни общности у нас, за техния специфичен хумор – разговор с авторите на книгата „Културното разнообразие на България“ Ирена Бокова и Валентина Ганева-Райчева.

„Вяра и общество” се излъчва от 8.00 ч.  в събота по БНТ-1. Повторението ще е в петък ( 15 юни) от 14.45 часа. Излъчването по БНТ Свят е в неделя (10 юни) от 11.00 ч , с повторения - вторник (12 юни) от 13.20 часа и събота ( 16 юни) от 6.30 часа.

Може  да ни гледате и на електронната страница на предаването – „БНТ Продукции”, раздел „Религия и История” -  в сайта на БНТ www.bnt.bg . Всеки пореден брой става  достъпен за потребители след 12.00 ч. в събота.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33ufp 

Разпространяване на статията: