Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (25 Votes)

2_1.jpgОрганизационният комитет на Международния конкурс за написване на хорова песен СИМЕОНИС-2011 обяви резултатите от тазгодишната творческа надпревара. Четиринадесет автори от девет държави (България, Гърция, Италия, Канада, Китай, САЩ, Турция, Унгария и Украйна) са представили за участие в конкурса петнадесет песни, отговарящи на регламента.

Журито, председателствано от композитора Стефан Илиев, главен секретар на Съюза на българските композитори, не присъжда първа награда. Излъчени са две втори награди – за песните „Jalk Turkusu Temsindan“ от Атилла Саглам – Турция и „Първо либе“ от Димитър Костанцалиев – България. Присъждат се и три трети награди – за „Tristis est“ от Кристина Мьодьори – Унгария, „Apogevmatino tchai“ от Георгос Папамитру и „Достойно есть“ от Христо Атанасов – България.

Христо Атанасов е студент в Шуменския университет, специалност „Педагогика на обучението по музика“. Неговата песен ще прозвучи за първи път по време на юбилейния концерт на Университета на 12 септември.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33xar 

Разпространяване на статията: