Мобилно меню

4.6 1 1 1 1 1 Rating 4.60 (10 Votes)
1_49.jpgС подарък - Библия започна Общинската сесия в Пловдив в деня, когато прославяме паметта на света Петка Търновска. По инициaтива на  фондация "Приятели на България" общинските съветници получиха по едно луксозно издание на свещената книга в рамките на проекта: „Библии за българските политици“. Съдействие за реализирането на тази инициатива оказа като редовен и сериозен партньор в града на тепетата специализираната общинска администрация в лицето на Дирекция „Хуманитарни и социални дейности” от ресора на заместник-кмета „Европейски политики и социални дейности”.

В началото на работата на общинския съвет, проф. д-р Дечко Свиленов, координатор на проекта, запозна накратко присъстващите с целите на проекта. Фондация „Приятели на България“ е благотворителна международна фондация, създадена наскоро след политическите промени и имаща за цел подпомагане на социално слаби слоеве в България. Чрез фондацията са внесени хиляди тонове хуманитарни помощи (храни, дрехи, медикаменти и т. н.), които се разпространяваха съвместно със социалното министерство и чрез доброволното сътрудничество на редица неправителствени организации. По инициатива и с разрешението на Министерството на образованието и науката фондацията започна отпечатването на Детски Библии, Християнска етика и Нов Завет (Издателство „Слънце” – София), които официално се разпространяват в българските държавни училища. Понастоящем е отпечатан 50 000 тираж от тези пособия, с което общият тираж достига цифрата 3,100,000 екземпляра.

За Рождество Христово 2009 г. Фондацията подари на ПП „ГЕРБ“ (Софийска област) 1000 броя луксозно издание на Библията (изд. на Св. Синод на БПЦ), която беше разпространена в Народното събрание, столична община, някои министерства и общини в Софийска област. Получените благодарствени писма и положителни отзиви дават основание да отпечатаме 20,000 бр. от Библията. Този тираж е предназначен за безплатно разпространение всред местните политически структура на България – кметове, председатели на ОНС и общински съветници, областни управители, както и на директори на училища, социални и други институции и структури. Досега дарения са получили местни политически структури в Русе, Варна, Бургас, Ахелой, Казанлък, Пазарджик, Долна Баня и др. Библиите се приемат с много голям интерес.

Според авторите на проекта "ценностната система на християнството ще допринесе за утвърждаването на високо хуманните добродетели, залегнали в основата на Библията”. Проектът се финансира от германската неправителствена благотворителна организация Bulgarienhilfe Ulm e.V.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kpky 

Разпространяване на статията: