Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (38 Votes)

pict135.jpgБългарските архонти, които синодалните старци узакониха преди месец, безспорно се утвърдиха в обществото в новото си архонтско амплоа. Поне за това свидетелства българската преса през последните седмици. Така например научаваме, че „евродепутатът архонт Слави Бинев напира да бъде съквартирант в къщата на ВИП-Брадър заедно с футболна съпруга и бивш министър”. Също така ни информират, че „жената на бай Миле архонтката Силвия Панагонова иска да прилапа хотелите на Дим Дуков, въпреки че той бе човекът, благодарение на когото тя стана архонт в манастир до Атина в Гърция”. Осведомяваме се също така, че „племенникът на архонт е пуснат на свобода срещу 30 000 лева”. Става дума за Борислав Манджуков, арестуван при спецакцията "Цигарджиите" за контрабанда на цигари... Неблагосклонна бе съдбата и към един друг вип-архонт – Иван Кочев-Чомбе. За него пък в. "Струма" информира, че „двама въоръжени и маскирани обраха новооткритото казино на архонт Чомбе”. Думата влезе трайно в речника на българина и виждаме, как тя се употребява и в заседанията на общинските съветници: Спас Гърневски от областния общински съвет в Пловдив колоритно поиска архонтска титла за всички съветници с думите: „Няма ли и нас да ни направят архонти, мама му стара?”

И за да бъдем обективни, ще погледнем и към „църковната преса” и по-специално към сайта на Видинска митрополия. Там виждаме архонтите в амплоато им на „църковници” и научаваме, че ръководството на новата партия на архонти, масони и тамплиери ГОРД е посетило катедралния храм във Видин и е било запознато с „историята на храма и социалния и духовен живот на епархията”. След което пък двама православни духовници са почели партийното събрание на горд-ите и са пожелали „на г-н Бинев и екипа му много мъдрост, здраве и любов към хората”. После умилно са се снимали с "екипа", включващ архонт Бинев, архонт Чомбе, най-високопоставения масон у нас велик приор и тамплиер Румен Ралчев и други по-нискостоящи в йерархията масони и членове на екзотични общества...

Лятото още не е свършило. При тази липса на сериозни новини очакваме пресата да ни запознае с проявите и на другите „законни” вече архонти – кардарашът с най-хубава къща в Костинброд Йордан Илиев, който стана архонт в Асизи миналата година, Илко Йоцев, за който пресата ни информира, че „демонстрира завиден живот на богаташ”, и други нови светилници на църковния хоризонт.

Как да не те обхване църковна гордост, като четеш за делата на българското архонтство, особено сега, когато вече е "канонично"... Даже руснаците признаха, че в този случай сме ги надминали (виж тук). И това ако не е повод за гордост, какво друго да е?


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3pcxu 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Гледай да имаш милост към всички, защото чрез милостта човек намира дръзновение да говори с Бога.

Авва Памб