Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (32 Votes)
Всички (почти) харесваме хубавото вино. От това могат да се произлязат различни следствия. В идеалния случай доброто вино ще спомогне за достигането до задълбочени поетически и философски прозрения за живота и неговите превратности. Някой може би ще напише и книга. Тя, току-виж, се превърнала в класика. Наздраве! На реалните случаи няма да се спираме – всеки може с пълни шепи да почерпи такива от скромния си житейски опит (е, някои от тях бихме предпочели да забравим, а други наистина не сме били в състояние да ги запомним). Наздраве! И тук идва мястото на странните случаи. Сред десетките приветливо намигащи ни и деликатно подканящи бутилки на рафта, благочестиво ни се усмихва една по-особена – „Светено вино” („Holy Wine” за иностранците, защото благодатта не познава граници).

Ще речете – поредната неадекватна търговска приумица в борбата за пазарно оцеляване. Само че, като обърнем бутилката, намираме стройна и подробна информация – наред с „троицата” сортове червено грозде, замесени в купажа, научаваме също и кой и от къде е осветил виното, в кое лето се е случило и най-вече – с какви думи (Мат. 26:26-28)!!! Смея да се надявам, че духовното лице, цитирано на етикета, и представа си няма за PR-ската „находчивост” и маркетинговата „иновативност” на производителя! И затова трябва да се реагира! Официално. Иначе не искам и да си представям утре някой друг позакъсал винар какво би могъл да измисли! Вярно е, че е криза – и материална, и духовна. Но утоляване на духовната жажда с вино от кръчмата няма да постигнем. Пък било то и „светено”. Единственото, което можем да си докараме, е махмурлук!

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kr39 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...
Лакомото желание за храна се прекратява с насищането, а удоволствието от питието свършва, когато жаждата е утолена. Така е и с останалите неща... Но притежаването на добродетелта, щом тя веднъж е твърдо постигната, не може да бъде измерено с времето, нито ограничено от наситата.
Св. Григорий Нисийски