Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

unnamedНов дарител се включи в подкрепа на християнската трапезария към храм "Св. Иван Рилски" в Търговище на Благовещение, съобщават от църковното настоятелство.

На празника получили вестта, че всеки месец ще получават по около 150 кг риба, осигурени от бизнесмена и областен шеф на ДПС Хамди Илиязов.

Първото дарение от толстолоб и шаран идва на Благовещение. Количеството щяло да стигне за повече от месец, като осигурявало поне веднъж седмично риба за всички 70 бедни и болни, които изхранват.

Трапезарията към църквата "Св. Иван Рилски" в Търговище този месец навърши 20 год. от създаването си. Тя се издържа от бизнесмени от града. В последните години основните средства идват от Григор и Иван Иванови и Пламен Ангелов. Месечно те дават около 2000 лв.

Бизнесменът Илиязов е дарявал храни за курбани на християнски и мюсюлмански празници. Последно изпратил 400 кг телешко за църквата, а сега започва да осигурява и риба, съобщава архиерейският наместник ик. Славчо Проданов. Той допълва, че трапезарията винаги има нужда от подкрепа и не би върнал никой, който иска да помогне. Ако има производители на хранителни продукти, които искат да подпомагат изхранването на хората, би приел радушно жеста им.

Благодарение на трапезарията всеки делник болни и бедни хора от града получават по две топли блюда и четвъртинка хляб.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wawqd 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Душо моя, търси Единствения... Душо моя, ти нямаш никакъв дял със земята, защото ти си от небето. Ти си образът Божи: търси своя Първообраз. Защото подобното се стреми към подобно.
Св. Тихон от Воронеж