Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (149 Votes)

319714254 1206595336939863 1194075602038358284 nПредлагаме ви коментар на беларуския свещеник о. Александър Шрамко за провелия се в Ставропол форум на Деветия Световен руски народен събор под мотото „Свещената война: Преображението на Русия“, отразяващ военизирането на руското общество, в което за съжаление участва и църквата.

Ето как е сега – написано с големи букви! Довчера споменаването на тази дума можеше да те изправи пред съда и да бъдеш глобен: как може да наричаш война мирната „специална операция“?! Това е фейк, който дискредитира армията! И то с някаква си Украйна – просто излизане с пушки за уикенда. И изведнъж – не просто „война“, а „свещена война“. Освен това, според думите от трибуната, „това е нашата война – на всеки от нас“. И войната, оказва се, не е с Украйна и дори не само с НАТО и с целия свят, а със самия „антихрист“ и „сатана“. А „специалната военна операция е само част от свещената война“. Всичко тепърва предстои – така че не се отпускайте!

„В Европа вече няма мама и татко – това е забранено, има само родител номер едно и родител номер две“. А „в православна Сърбия, където има красиво реставриран храм „Св. Лука“, министър-председателят е жена с друга ориентация!“. Наистина – как да не воюваме при това положение? За всички е ясно, че „колкото по-твърдо и по-агресивно се защитаваме, толкова по-правилно ще бъде“. Ето защо „Русия пое ролята на борец срещу бесовщината на либералния правов ред. Даже нещо повече – срещу самия сатана. В края на краищата какво се случва – „те не крият, че отдавна са си намерили друг бог: в Украйна, което, между другото, е факт, има редица религиозни организации, които са забранени в Руската федерация. Представете си какво е в главите на нашите братя днес. Това е безобразие – всеки се моли на когото си иска и както си иска. А в главата трябва да бъде само това, което ти е вложено от родната държава. Защото руснаците са особен народ. А особеността му е, че той живее в държавата като в жизнена среда. Има народи, които живеят в определен ландшафт, друг живее в книга, друг в религията, друг в бизнеса, друг в правото. И ние живеем в държавата“. Извън закона, извън религията. Е, да, сега става ясно.

И изобщо трябва да се възползваме от момента:

„Сега целият свят скърца, правилата се чупят… Сега е моментът да преминем в настъпление, сега е моментът да отидем и да вземем това, което искаме, дори и чуждото, да го претворим за себе си, както винаги сме правили в историята. Сега е време за настъпление, време е да мислим как да унищожим врага, а не как да запазим своето си, време е да мислим как да превърнем децата на врага в себе си“.

А на финала прозвуча тържествено пеене, при което всички се изправиха: „Вставай страна огромная, вставай на смертный бой!… Идет война народная, свещенная война!“.

p.s. Цитатите в кавички са автентични цитати от речите на ораторите на Деветия Световен руски народен събор в Ставропол.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dkda6 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Когато човек се моли, той се държи към Бога като към приятел – разговаря, доверява се, изразява желания; и чрез това става едно със Самия наш Създател.

Св. Симеон Солунски