Мобилно меню

2.3333333333333 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (45 Votes)
PA280428.JPGПовод за коментара ми стана днешното интервю на лидера на КТ "Подкрепа", Константин Тренчев по повод основаването на свещенически синдикат към неговия профсъюз.

След двадесет години "профилактика" на общественото икономическо и политическо здраве Константин Тренчев реши да влезе и в ролята на "лечител" на "болежките" на Българската православна църква. Предполагам, че на повечето интересуващи се от обществените процеси хора е ясно, че това е поредната атака срещу БПЦ! Под благочестивия предлог, че "Подкрепа" ще се бори за трудовите права на свещениците, Тренчев се явява като инициатор на процеси, чиrто резултат може да бъде само поредният крамол сред нашите духовни пастири и комерсиализация на храмовия живот. Какво ще промени членството на един свещеник в профсъюзна организация, която е всичко друго, но не и близка до Православието? Българската православна църква е достатъчно силна интелектуално и духовно, за да се справи с вътрешните си проблеми. А свещениците от малките населени места и селата, които имат претенции относно заплащането и осигуряването си, може би трябва да обърнат повече внимание на въпроса, как да върнат енориашите си в църквата, с което ще осигурят повече доходи и за себе си, отколкото да търсят "помощ" от светската държава, която е всичко друго, но не и благочестива!

Не си спомням случай, когато КТ "Подкрепа" е помогнала на когото и да било. Може да прозвучи крайно, но тази организация е обикновен паразит върху тялото на обществото ни, което от тежестта на подобни твари вече трудно прави разлика между добро и зло!

Накрая ще повторя: нашата света Православна църква - с всичките си проблеми - е в подем и всяка външна намеса в нейните работи ще бъде вредна! Дано Бог даде разум и сила на всички, от които зависи развитието на този процес!

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/kquch 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Само чрез сражение душата постига напредък.

Авва Йоан Ниски