Мобилно меню

4.8653846153846 1 1 1 1 1 Rating 4.87 (52 Votes)

Image 5954999 126В редица храмове в столицата се възобновяват редовните беседи, посветени на християнската вяра. По традиция енорийските центрове започват своята нова работна година в началото на октомври. В столичния храм „Покров Богородичен“, който има най-дълги традиции в катехизаторската дейност, от другата седмица стартират катехизаторски курсове за начинаещи и напреднали, които ще се провеждат всеки вторник и четвъртък (повече за цялата програма на енорийския център – тук). Курсовете се ръководят от богослови и енорийските свещеници.

Храм „Рождество Христово“ в кв. „Младост – 3“ също възобновява своите беседи, които се провеждат през събота в енорийския център. Първата беседа ще се състои на 6 октомври, събота, от 15:30 ч. на тема „Какво е катехизация и катехизис“. Цикълът беседи през годината ще обхване основните теми от православния катехизис с акцент върху практическото приложение на тези знания в ежедневието на християните.

В храм „Св. апостол Андрей Първозвани“ беседите се възобновяват на 9 октомври. Тази година беседите там ще се провеждат всеки вторник от 18:30 ч. Пръв лектор ще бъде доц. д-р Екатерина Дамянова от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Тя ще изнесе няколко беседи на тема „Светият град Йерусалим“.

Своите неделни беседи след св. Литургия възобнови и храм „Св. Георги“ в кв. Дървеница. Те са от 11:30 ч. и се водят от проф. Иван Желев. Посветени са на изясняване на Св. Писание и на различни актуални теми от църковния живот.

Беседи се провеждат и в други столични храмове. За повече информация можете да се обърнете към своя енорийски храм.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uw8fy 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Накажи душата си с мисълта за смъртта и като си спомняш за Иисус Христос, събери разсеяния си ум!
Св. Филотей Синаит