Мобилно меню

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (12 Votes)
Тази събота за последно ще ви кажем „Здравейте!” от 10.30 ч. От 11 юни, следващата седмица, предаването ни става един час и ще започва точно в 10 ч.

В последното ни половинчасово издание ще си говорим за старинни ръкописи и за много благотворителност. Специално за зрителите на „Вяра и общество” Центърът за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев” изважда пред камера част от уникалното си книжовно богатство. Първи ще научите и подробности за изложбите в рамките на световния конгрес по Византология, който се свиква у нас през м. август. Ще видите как свещеници и миряни от страната и чужбина обединиха усилията си, за да зарадват малчуганите от дома за деца, лишени от родителски грижи, в Долна баня, ще научите и за сътрудничеството в областта на социалната дейност между една от православните енории в Русе и протестанската енория в Дален (Холандия). Ще разберете също защо тази година традиционното католическо поклонение във Фатима (Португалия) беше под знака на беатификацията на папа Йоан Павел II.

Тази събота (4 юни) ще може да ни гледате както обикновено от 10:30.

Излъчването ни по БНТ Свят е в неделя (5 юни) от 8:50 часа с повторение на 7 юни (вторник) от 5:15.

Може да ни гледате и на електронния адрес на Българската национална телевизия  – www.bnt.bg – на страниците на „БНТ Продукции” в раздел „Религия и История”.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a86 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Когато някой е смутен и опечален под предлог, че върши нещо добро и полезно за душата, и се гневи на своя ближен, то очевидно е, че това не е угодно на Бога: защото всичко, що е от Бога, служи за мир и полза и води човека към смирение и самоукорение.
Св. Варсануфий Велики