Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
Тази седмица анонсираме три дребни удобства, които могат  да се окажат доста полезни за редовните потребители на "Двери на Православието":

1) Лично потребителско чекмежде.
2) "Доизпипване" от потребителите на още непубликувани материали.
3) Автоматично изпращане на известие по електроната поща при получаване на лична бележка.

1) Лично потребителско чекмедже. Използвана компонента/модул: Мylinks 1.1

Идеята за услугата възниквна отchekmedze.jpg съобщение на г-н Мариан Байров в "Kнигата за гости". "Чекмеджето" дава възможност на регистрираните потребители да "складират"  вътре публикации, които да прочетат/разпечатат или изпратят на приятел по-късно. В личната листа с хипервръзки могат да се прибавят и сайтове извън "Двери". За разлика от секцията "каталог", данните от "чекмеджето" не са публично достъпни, а са единствено за улеснение на потребителя.

Чекмеджето може да се види в края на всяка публикация или секция. Бутонът "прибавяне в чекмеджето" предлага за зареждане връзката към текущата страница. Изтриването на връзки става чрез тяхното маркиране и натискане на горния десен бутон.

2)  "Доизпипване" от потребителите на още непубликувани материали
Използвана компонента/модул: Kомпонента Unpublished с минимални модификации

Услугата също е по идея/препоръка на регистрирани потребители. Едно много съществено неудобство на системата за публикуване на съдържание в Mambo/Joomla засега беше невъзможността на потребителите с достъп "автор" да "доизпипват" съдържанието. Т.е. веднъж публикувано, то ставаше недостъпно за автора, дори във времето, когато материалът все още не е публикуван от редактор. Ако сътрудникът се сетеше "в последния момент" за някоя грешка или важна промяна, той вече нямаше възможност да "дооправи" текста си.  За потребителите на "Двери" вече този проблем вече е решен - използвайте новата връзка "доизпипване" в края на потребителското меню.

Доколкото ни е известно, модулът в този вид засега е без аналог за системите, работещи под Mambo/Joomla CMS. Предлагаме безплатно модификациите в модула на всички други български портали, използващи нашата технология,  както изисква коректността спрямо лиценза GPL.

3) Aвтоматично изпращане на известие по електроната поща при получаване на лична бележкa в "Двери". Използвана компонента/модул: ръчни модификации върху кода на компонента MyPMS ΙΙ.

Предлагаме безплатно модификациите в компонентата на всички други български портали, използващи нашата технология, както изисква коректността спрямо лиценза GPL.

Техническият екип на "Двери" смята да продължи и в бъдеще да бъде генератор на идеи. За препоръки и предложения по работата на системата, свържете се на адрес tehnokrati@dveribg.net. Очаквайте скоро няколко нови безплатни услуги в портала ни, които ще се появят за първи път в българското православно Интернет пространство.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9xh8 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Видях мрежите, които врагът разстилаше над света, и рекох с въздишка: „Какво може да премине неуловимо през тези мрежи?“. Тогава чух глас, който ми рече: „Смирението“.

Св. Антоний Велики