Мобилно меню

4.1081081081081 1 1 1 1 1 Rating 4.11 (37 Votes)
Двери на Православието е независим православен портал. Създава се от екип, който обединява в себе си хора от различни професии и възрасти.

Сайтът е създаден с благословението на Св. Синод на Българската православна църква като информационно пространство по въпросите на  Църквата, Православието и християнския начин на живот.

Двери на Православието представя уникалния начин, по който ние, българите, преживяваме, осмисляме и реализираме Православието в своя живот, история и култура. От друга страна, разкрива Православието като мироглед отвъд всякакви граници: Православието в неговите вселенски измерения, без значение от време, пространство, националност. Обединило в себе си автентичната вяра и опит от общуването с Бога.

Двери на Православието е врата, зад която се крият много нелеки моменти, труд, усилия, но и радост от съвместната работа.
 
Двери на Православието е открехната врата, зад която всеки може да открие своя път към вярата и Бога.

Двери на Православието е отворена врата за всички посетители: той събира тези, които имат опит от живота в Православието с тези, които сега правят първите стъпки или тепърва ще ги направят.
 
Ключът към бъдещия успех на портала е в единството: Двери на Православието е дело на екип, който би искал в бъдеще да се разширява все повече. В него са поканени всички, които искат да споделят събития, новини, теми от своя живот в Църквата или от пътя си към нея, размисли и проблеми, на които да търсим заедно отговори.

С радост поставяме началото на това дело и открехваме пред вас тези двери. Надяваме се да се присъедините към нас и да се радвате на това творение така, както и ние при неговия замисъл, осъществяване и развитие... Само така Дверите могат да станат за мнозина вход към живота в Православната църква.

 

Допълнителни връзки:

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wafdp 

Разпространяване на статията:

 

И рече старецът...

Стреми се с всички сили да проникнеш със сърцето си дълбоко в църковните чтения и пения и да ги издълбаеш върху скрижалите на сърцето си.

Игумен Назарий