Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
images.jpgНа 17-ти август учителски екип от шестима мисионери бе изпратен с благословия за Танзания лично от Негово Преосвещенство Димитриос - Епископ на Ксантиос, Генерален секретар на Постоянната комисия на каноничните православни епископи в Америка. Изпращането се състоя в края на вечерната служба в Гръцката православна църква "Св. Троица" в град Св. Августин, Флорида.

Horton_tanzania6.jpgНа първата снимка:  Негово Преосвещенство Димитриос - Епископ на Ксантиос. На дясната снимка: епископът на Букоба - Йероним.

Мисионерският учителски екип бе изпратен в помощ на програма за обучение на млади работници като отнесе със себе си в Танзания двеста книги на православна богословска тематика - дарение за библиотеката в Букоба, където се намират канцелариите на Танзанийския Диоцез. Инициативата за закупуване на тези книги е била подета от членовете на миналогодишния мисионерски екип в Танзания като отклик на срещнатото желание за по-дълбоко опознаване на православната вяра.

Тазгодишният екип носи и дарение от групата към Антиохийската църква "Св. Георги" в Седар Рапидс, Айова, които членуват в Студентската православна младежка организация. Дарението е предназначено за закупуване на Библии, които да бъдат разпространени от Епископът на Букоба - Йероним.

Населението на Танзания е около 36 млн. като православните християни наброяват близо 25 000, организирани в 83 енории с едва 22-ма презвитери и дякони. Нивото на грамотност е 50-60%, начално образование завършват 68%, а средно образование - едва 5% от населението на страната. 51% от хората там живеят под границата на бедността.

Очаква се през следващите няколко седмици Православният християнски мисионерски център да обяви мисионерските екипи за следващата година.

По данни на https://www.scoba.us/news и https://www.ocmc.org

Снимка на учебни занятия:
 tanzaniamatushkateaching.jpg

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/339a8 

Разпространяване на статията:

 

 

Нов проект

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

Какво представлява проектът?

За кого е предназначено изданието?

Kое прави това издание различно?

Как можете да помогнете:

Карикатура на седмицата