Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Vlade.jpgМиналата седмица в хюстънския Център за бързо реагиране на Международната православна християнска благотворителност (МПХБ) звездата на НБА Владе Дивач (на снимката) лично достави камион с помощи за деца и техните семейства, изселени от засегнатите от урагана Катрина области.
Дивач е оглавил инициативата за събиране на помощи в Сакраменто, Калифорния, където е играл в продължение на пет години.
Товарът, състоящ се от бебешки храни, вода, еднократни пеленки, спално бельо, играчки, тоалетни принадлежности и други, е бил незабавно разпределен между 260 виетнамци - деца и възрастни в манастира "Св. Екатерина" в Хюстън, който ги подслонява вече повече от две седмици.

- Особено съм загрижен за всички невинни дечица, които страдат поради това бедствие - споделил Дивач, докато доставял пратката на екипа на МПХБ и свещенослужителите от центъра за подпомагане. - Опустошението, причинено от този ураган ми напомня за разрухата, причинена от войната в моята родина - не пропуснал да добави той.

В продължение на повече от десет години Владе Дивач посвещава усилия за осигуряване на помощ за деца и техните семейства, които са били изселени поради воините, опустошили родната му Югославия. Досега той е успял да осигури спешни помощи, както и образователни програми и професионално обучение за хиляди деца от Сърбия и Черна Гора, Босна и Херцеговина, Eтиопия и САЩ.

Основана през 1992-ра година, МПХБ е официалната агенция за хуманитарна помощ на Постоянната комисия на каноничните православни епископи в Америка.

По данни на http://www.scoba.us/news

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3ahhk 

Разпространяване на статията: