Мобилно меню

2.3333333333333 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Международен библейски конгрес, организиран от Папския съвет за христианско единство и Библейската католическа федерация,  се провежда в в Рим от 14 - 18 септември. Целта на форума, в който участват 400 представители на различни конфесии от 98 страни е "да постави Библията в центъра на междурелигиозния диалог и живота на вярващите", съобщава  Portal-credo.ru като се позовава на "Благовест-инфо".


Конгресът е посветен на  40-годишнината от приемането на догматическата конституция на II Ватикански събор "Dei Verbum" ("За Божественото откровение").

Водещата тема е "Свещеното Писание в живота на Църквата". На форума са поканени представители на 11 Православни църкви, глави на епископски конференции от целия свят и синодите на източните Католически църкви. Със свои представители участват Константинополската и Московската патриаршия, Белоруския екзархат, Арменската апостолическа църква, Етиопската, Гръцката православна църква и др.

От страна на протестантската общност участват Световното англиканско общество, Световната лутеранска федерация, Международният баптистки съюз, Световният съвет на църквите, Конференцията на европейските църкви и др. На форума присъстват евреи, мюсюлмани и индуси.

От 15 септември дискусиите са били посветени на проблема "Библията и средствата за информация". Днес, 16 септември предстои частна аудиенция на участниците в конгреса при папа Бенедик XVI. На 17 септември ще бъдат обсъждани проблеми на междурелигиозния диалог.

По Portal-credo.ru


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33xc9 

Разпространяване на статията: