Мобилно меню

4.25 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (16 Votes)
1_2.jpgВ Индия започнаха най-ожесточените гонения срещу християните. Поводът за невижданите досега преследвания в щата Орисса се явява убийството на Свами Лаксмиманананда Сарасвати, лидер на организацията  Вишва Хинду Паришад, която активно се бори за възвръщането на индусите и индуските племена от християнството към индуизма. По време на шествието – протест във връзка с убийството на Сарасвати хиляди индуисти започнаха да палят, разрушават и ограбват църкви, молитвени домове, магазини и жилища на християните. Участниците в протеста изнасилват и изгарят живи монахините и жените християнки, подлагат на нечовешки мъчения християнските свещеници, след което ги изгарят или бесят. Мнозина са принудени да бягат в горите, за да се спасят. Всички пътища в района са блокирани и по този начин се възпрепятства доставката на помощи, както и изтичането на информация за случващото се.

Сарасвати беше убит само ден след като призова за масов протест срещу мюсюлманите в Индия. Интересно е, че убийството му бе свързано с християните, срещу които той водеше непримирима война.

Според последните съобщения, в убийствата и насилието участва и полицията в щатите Гуджарат, Чаттисгарх и др., въпреки че властите обвиняват за случващото се маоистки бунтовници.

Закрити са практически всички християнски учреждения. В щата цари пълна анархия. Проиндуистката администрация в щата прикрива и подпомага геноцида над християните там. Силно е пострадала резиденцията на католическия архиепископ в района, както и много католически социални учреждения – ръководени от ордена “Сестрите на майка Тереза”, болници и частна собственост. Във връзка със ставащото, Ватикана отправи вече своя протест и призова за спиране на насилието. Също така много християнски организации в САЩ правят опити за връзка с посолството на Индия в страната, за да бъдат спрени кръвопролитието и гоненията.

Christian Telegraph


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/333kr 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]