Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
1_168.jpgПовечето жители на САЩ са против намесата на религиозните организации и групи в политическия живот на страната. Според проучването, направено от Pew Forum 52, процентът от анкетираните са заявили, че представителите на църквата не трябва да дават гласност на позициите си по политически въпроси, докато 46 процента считат, че църквата трябва да играе определена роля в политическия живот.

Изследователите отбелязват, че подобен резултат в проучването се получава за първи път през последните години. В предишните анкети болшинството участници са считали, че намесата на църквата в политическия живот е уместна и наложителна. Своята позиция, според анкетата, са променили консервативно настроените американци, привърженици на републиканската партия.

Както е известно, най-значителното събитие в живота на САЩ през тази година ще бъдат президентските избори през ноември. Кандидат-президентът на демократите Барак Обама нееднократно вече заяви нуждата от помощ за правителството от страна на религиозните организации. Кандидат-президентът на републиканците Джон Маккейн се разминава по много въпроси с разбирането на представителите на евангелистката църква, но въпреки това Маккейн е много по-популярен сред избирателите-евангелисти от своя опонент Обама.

CNN

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/333k9 

Разпространяване на статията: