Мобилно меню

4.7142857142857 1 1 1 1 1 Rating 4.71 (7 Votes)
Според проучването на Британската агенция за изследване на общественото мнение YouGov, 32 процента от британските студенти, изповядващи исляма, вярват, че убийството в името на исляма е оправдано. Проучването, извършено по поръчка на Центъра за обществено сътрудничество, показва също, че 40 процента от студентите мюсюлмани желаят въвеждането на ислямското законодателство (Шериат) във Великобритания. Също така една трета от студентите мечтаят за създаването на световен Ислямски халифат, докато 52 процента подкрепят идеята за създаването на мюсюлманска политическа партия в английския парламент.

Според същото проучване, една четвърт от бъдещия мюсюлмански интелектуален елит считат, че мъжът и жената не са равни в “очите на Аллах”.

“Резултатите от проучването са много тревожни”, казва Ханна Стюард -   координатор на проучването. “Тези студенти са бъдещите лидери на мюсюлманската общност в страната. Видно е, че голям брой от анкетираните подкрепят вярвания и идеи, които противоречат на либерално-демократичните ценности”, заключава Стюард.

Daily Telegraph


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/333pq 

Разпространяване на статията: