Мобилно меню

3.5 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (8 Votes)

misha tsikheБившият грузински президент Михаил Саакашвили, който се намира в затвора в Рустави, се е изповядал и причастил, съобщи Ахалкалакският митрополит Николай (Пачуашвили).

„Михаил Саакашвили ни съобщи, че иска да се причасти. Когато казах това на патриарха, той без да се колебае нито минута, каза, че ако той иска да се причасти, то непременно трябва да го направи“, е разказал митр. Николай.

Йерархът е отбелязал също, че Саакашвили е изглеждал значително по-лошо в сравнение с последната им среща преди месец.

Миналата седмица секретарят на патр. Илия II прот. Михаил Ботковели му е занесъл просфора от името на патриарха заедно с писмо, в което патриархът моли Саакашвили да прекрати гладуването си. Той е приел просфората, но е отказал да я изяде, тъй като решението му за гладна стачка било принципно.

Това е второто писмо, което грузинският патриарх изпраща на бившия президент в затвора.

„Господин Михаил благодари на Негово Светейшество, вече за втори път. Той чувства неговото внимание. Отбеляза, че уважава Негово Светейшество и ми поръча да му предам, че ще продължи гладуването, тъй като това е негова принципна позиция и на този етап той не възнамерява да я променя“, е заявил о. Ботковели пред журналисти след посещението си в затвора.

Бившият грузински президент беше задържан на 1 октомври, в навечерието на местните избори. Той обяви гладна стачка в затвора. Неговата партия проведе вчера мащабен митинг в столицата Тбилиси в негова подкрепа.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/84yx8 

Разпространяване на статията: