Мобилно меню

4.8507462686567 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (67 Votes)

morfou neof 1Митрополитът на Морфу Неофит, най-яростният противник в Кипърската църква на ваксинирането и на ограничителните мерки на властите по време на ковид-пандемията, е с установена зараза от коварния вирус. В съобщение на канцеларията на митрополията му се казва, че след като е показал „леки симптоми“ на вирусното заболяване, митрополитът си направил тест, който е дал положителен резултат. След това е започнал лечение с лекарства в домашни условия под надзора на лекари. Съобщава се също, че архиереят се готви на 28 август да служи вечерната срещу празника Отсичане на главата на св. Йоан Предтеча в едноименния храм на едноименното село Продромос в епархията му, дори щял да награди местния свещеник с отличието „иконом“. Но явно ще се въздържи да служи литургия на другия ден.

По време на лечението си митрополитът няма да приема посетители, няма да отговаря и на телефонни обаждания. И напълно в духа на антиваксърското му поведение от година и половина насам в съобщението с получерни букви пише: „Също припомняме, че нито се е ваксинирал, нито предстои да се ваксинира с ваксини за болестта COVID-19“.

От своя страна нека припомним, че митр. Неофит имаше няколкократно сериозни разправии с властите в Кипър заради несъобразяването му с наложените ограничения и затваряне на храмовете през отделните „вълни“ на разпространение на заразата в Кипър.

Не остава друго освен да се молим за преодоляването на това болестно изпитание, още повече че ограничаването на телефонните разговори може да означава и трудности с дишането. Дано Бог го запази заради неговата ревност и добри пастирски трудове.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/89x9y 

Разпространяване на статията: