Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (21 Votes)

patrijarh porfirije vavedenje 0Сръбският патриарх Порфирий изпрати днес писмо до предстоятеля на Гръцката църква Атинския архиепископ Йероним, в което изразява своето състрадание и подкрепа към църквата и народа в Гърция заради катастрофалните пожари, унищожили имуществото на много гръцки семейства. Той моли архиеп. Йероним да предаде на духовенството и братския гръцки народ, особено в засегнатите райони, молитвите на целия сръбски православен род, който никога няма да забрави как в близкото минало братският гръцки народ и църква бяха почти единственият приятел в тежката война: „Голямата помощ, която вие, нашите гръцки братя и сестри, изпратихте в сръбските земи, беше за нас не просто храна, дрехи, обувки и друго необходимо, но и знак, че имаме близки приятели, които не искат да участват в неправдата, на която бяхме подложени“.

Патр. Порфирий изпрати най-дълбоки съболезнования на семействата на жертвите, но изрази и дълбоката си вяра, че Господ ще засели онези, чийто земен живот е угаснал в пламъците, в селенията на праведниците.

Сръбският патриарх разпореди във всички храмове в Белград и областта да се събират дарения за пострадалите братя и сестри в Гърция.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8xr6h 

Разпространяване на статията: