Мобилно меню

4.5294117647059 1 1 1 1 1 Rating 4.53 (17 Votes)

44604676През летните месеци зачестиха пътните инциденти на Света гора, съобщава изданието „Вима тис Ортодоксиас“. Причината е несъобразената скорост по труднодостъпни и рискови пътища на монашеската република, както и заниженият контрол от страна на полицията. Вчера в близост до румънския Лакоскит загина 44-годишен румънски поклонник, който е паднал в пропаст с превозното си средство. Според изданието напоследък катастрофите с пострадали местни населници или поклонници са станали по-чести.

Все още не са възстановени и всички пътища, разрушени от лошото време през април 2020 г., като пътят Карея-Дафни, което принуждава пътуващите да търсят алтернативни и по-рисковани маршрути. На много места почвата е ронлива, което не взимат предвид нито пътуващите с автомобили, нито поклонниците, които се придвижват пеша. За да се избегнат инциденти, всички пътуващи трябва да спазват указанията за безопасност, сред които е да не се придвижват сами, да следват само указаните с табели маршрути, да информират свои близки за крайната цел на своето придвижване.

За да отиде поклонник на Атон със собствен автомобил е нужно специално разрешение от монашеските власти. Това обикновено се прави за познати на манастирите или скитовете и килиите поклонници, които периодично ги снабдяват с храни или други необходими стоки.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8xwap 

Разпространяване на статията: