Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

mitropolitisМитрополитът на Йерисо и Света гора Теоклит се разболя от коронавирус, съобщи самият той. В съобщението на митрополията се казва, че архиереят се е разболял на 30 октомври и след направен тест е установил, че е положителелн за коронавирус. „Поради това Негово Високопреосвещенство ще бъде под карантина и според изискванията на здравната инспекция офисите на св. митрополия ще останат затворени за четиринадесет дни, за да се предотврати разпространението на вируса. Призивът на св. митрополия на Йерисо е: внимавайте за себе си, нека носим маска в и извън храмовете, а митрополитът моли всички нас да се молим за него, както и той се моли за нас“.

Митр. Теоклит участва в богослужението на Димитровден в храма на светеца в Солун в съслужение с много други епископи, макар и при ограничено присъствие на миряни.

Днес митрополитът заяви, че заради враждебни към Църквата публикации в медиите по повод неговото разболяване той иска да увери всички, че не се е заразил в храм, нито по време на богослужение. Повод за тези статии бяха предходни изказвания на митрополита, че е невъзможно човек да се зарази в църква.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/64q3d 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]