Мобилно меню

4.8666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.87 (60 Votes)

Jerusalem2На 26 март представителите на християнските църкви подписаха общо становище за честването на Възкресение Христово. Богослуженията за православната, римокатолическата и арменската общност ще се проведат без промяна, но поради съображения за безопасност, свързани с разпространението на коронавируса, е решено броят на участниците да бъде ограничен до няколко души. Базиликата „Възкресение Христово“ ще бъде отворена само по време на богослуженията.

По-рано днес, в 12:30 ч., в кметството на Йерусалим се проведе обща молитва на монотеистичните религии в града. Представители на еврейската общност, на християнските църкви – православни, римокатолици и арменци, на мюсюлманската религия и други вероизповедания отправиха молитва за край на пандемията.

В общата молитва взеха участие Йерусалимският патриарх Теофил III, апостолическият администратор на Латинската патриаршия архиеп. Пицабала, арменският патриарх на Йерусалим Нурхан Манугян и др.

Кризата с коронавируса не подмина Йерусалим и Светите места. Там са отменени посещенията на туристи, затворени са историческите и енорийските църкви.  

Снимка: www.vaticannews.va.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6xr4w 

Разпространяване на статията: