Мобилно меню

4.8888888888889 1 1 1 1 1 Rating 4.89 (45 Votes)

Пасха нощЗа първи път българите в Щутгарт имаха възможността да посетят вълнуващите свети служби на Страстната седмица и да посрещнат Пасха в храм, предаден им изцяло на тяхно разположение, макар и под наем. Досега те празнуваха само като гости на други православни общини в техните храмове. Но тази година те можаха за пръв път самостоятелно да организират службите от Велика сряда до Великден – Възкресение Христово. За радост на общината броят на богомолците се увеличаваше от служба на служба, за да достигне над стотина на пасхалната среднощна служба. Неделната Възкресна литургия също привлече такъв брой вярващи, като този път в нея участваха и много хора, главно семейства с малки деца, които нямаха възможност да дойдат на късната среднощна служба.

След Литургията богомолците се събраха на празнична великденска трапеза, а отец Сергий Ненов се отправи за гр. Фрайбург (ин Брайзгау), за да проведе пасхалната служба и за тамошните българи.

Осъзнавайки значението на българския храм като естествен център на сънародниците ни в чужбина, все повече българи от гр. Щутгарт и околността изявяват желание да дадат дарения или пък да допринесат с личен труд за възмогването на храма и на общината. Ние сърдечно ги насърчаваме и предварително им благодарим за съпричастността.

Това радостно развитие на църковната община беше отразено наскоро и от екип на телевизията In Life в шестия епизод на предаването „БезГранична вяра“.  

На 15 април БПЦО „Св. Кирил и Методий“ ще проведе ежегодното си общо събрание, на което енорийското ръководство ще представи отчет за дейността в последната година и ще се обсъди и начертае развитието на общината в бъдеще.

Пасхална неделяПасхална неделяПасхална неделяПасхална неделя


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uxwxx 

Разпространяване на статията: